Grafisch vormgever ZutphenOm grafisch ontwerper te worden, is het je taak de werkgever ervan te overtuigen dat je de vaardigheden en het vermogen hebt om het eindproduct te maken. Om een klant een gevoel van bekwaamheid en vertrouwen te geven, zul je onderzoek moeten doen, en je zult ook in staat moeten zijn om de eisen van de klant te vertalen in een project dat jij aankunt. Je zult de klant ervan moeten overtuigen dat je de gewenste veranderingen in het ontwerp zult aanbrengen, die gecompenseerd zullen worden door een verhoging van de productiviteit en/of de verkoopcijfers.

Grafisch Ontwerpen vereist dat iemand verschillende soorten grafische softwareprogramma’s kan gebruiken, zoals Adobe Photoshop of CorelDraw. Een grafisch ontwerper moet een portfolio hebben met voorbeelden van zijn beste werk op dit gebied. Het is aan te raden om een website te ontwikkelen als je die nog niet hebt. Als grafisch ontwerper moet je online aanwezig zijn via een blog of blogsite, en je moet ook een portfolio ontwikkelen met werk dat je capaciteiten op dit gebied aantoont. Je moet actief deelnemen aan forums Bespreek onderwerpen op de forums, bekijk het werk van anderen, en verwijs naar de blogs of websites van andere grafisch ontwerpers om informatie te krijgen over ontwerpen die je misschien niet hebt gezien.

Verwacht wordt dat de werkgelegenheid voor grafisch ontwerpers in de toekomst zal toenemen, en dat de werkgelegenheid voor grafisch ontwerpers tot 2014 ongeveer even snel zal groeien als het gemiddelde voor alle beroepen. Groei in het vakgebied wordt verwacht doordat meer en meer projecten in de richting van web-based design gaan, en door de toenemende vraag naar interactieve media. Grafische ontwerpen komen nu in veel verschillende vormen voor, afhankelijk van het medium waarin de grafisch ontwerper werkt. Een foto wordt bijvoorbeeld eerder naar het leven getekend dan fotografisch.

Je kunt verwachten dat je meer betaalt voor je diensten als je je specialiseert op gebieden als drukwerkproductie, of bepaalde formaten zoals png, lat, bg, eCSS, enzovoort. De lonen variëren naargelang de complexiteit van de opdracht en de complexiteit van het ontwerp. De job vereist meer onderzoek dan eender welke andere job, evenals het vermogen om originaliteit in je werk te brengen. De meeste grafisch ontwerpers werken op freelance basis, en het is aan de klant om de ontwerper te betalen. Er zijn verschillende betalingsmethodes die gebruikt worden voor online freelance grafisch ontwerp, waaronder e-gold, e-commerce, en transactiekosten zoals budo.

Het e-gold betalingssysteem is het meest populair voor online freelance grafisch ontwerp, en kan een goedkoper alternatief zijn voor e-commerce. Een klein bedrag aan e-gold wordt betaald aan de koper, wat de ontwerper in staat stelt om een meer gevarieerde en interessante baan te hebben. Het is populair voor bedrijven in bepaalde industrieën om te betalen voor grafische diensten in e-gold. Dit betalingssysteem is efficiënter voor kleinere bedrijven, die misschien niet de middelen hebben om een groter bedrag te betalen in e-commerce.

anedelingen voor freelance grafisch ontwerpers kunnen worden geciteerd in de e-book directory, blog commentaren, blog posts, en beoordeeld door online gebruikers. Blogs zijn gevuld met nuttige opmerkingen van andere blogs, webmasters, programmeurs en andere professionals die hulp hebben gevonden voor ontwerpers op het internet. Er zijn ook diensten waardoor de koper honderden sjablonen voor ontwerpen van de freelance ontwerper op het web kan vinden.

Van grafisch ontwerpers kan worden verlangd dat zij een Bachelor’s Degree op een ander gebied hebben als zij geen illustratie of art design diploma hebben, hoewel soms werkgevers erop kunnen aandringen dat een helper een diploma heeft op een web design of web development gebied. De meeste boekhouders en administratieve assistenten volgen meestal een associate level in een design programma. Van gevorderde webdesigners kan worden verlangd dat zij een bachelorniveau behalen in een HTML-ontwerpprogramma, terwijl degenen die voor financiële instellingen werken misschien een masterniveau in boekhouding of financiën nodig hebben.

Grafisch ontwerpers kunnen uurloon, dagloon, commissies, jaarsalarissen of salaris en verkoop ontvangen. Het ontwerp veld is meestal een ‘per persoon’ beroep, wat betekent dat het salaris bereik sterk kan variëren, afhankelijk van de kwalificaties en werkervaring van de persoon die de baan uitvoert. De lonen voor beginnende ontwerpers zijn gerelateerd aan $25.000-$35.000 per jaar. Salarissen voor meer ervaren ontwerpers zullen vaak oplopen tot $35.000 en hoger.

Naar alle waarschijnlijkheid zal het salaris van een ontwerper afhangen van het gebied van specialisatie. Design managers en supervisors ontvangen salarissen in de $35.000-$40.000 range, terwijl display designers en supervisors salarissen kunnen verwachten in de $28.500-$39.000 range. Interieur ontwerpers kunnen een salaris verwachten in de $28.500-$32.000 range, en de hoogste salarissen in de design industrie zijn onder andere art directors die salarissen kunnen ontvangen van $50.000 en hoger.