stockillustraties, clipart, cartoons en iconen met retro surfer sunset - branding

Ontdek actuele onderwerpen en nieuws over uw niche. Vind hun gemeenschappelijke thema's en patronen en creëer vervolgens een nieuwe manier om ermee om te gaan.

Actief luisteren is de sleutel tot het begrijpen van de ander. De partij heeft allemaal dezelfde gesprekken en vragen gehoord. Waarom is het belangrijk om iemand een nieuwe kijk op een probleem te geven en ook een nieuwe manier om verbinding te maken met de markt? Nieuwe toepassingen en technieken in het onderwijs kunnen het kennislandschap veranderen. Door gewoon te luisteren naar de problemen waar mensen in uw niche hulp bij nodig hebben, is dit een geweldige manier om mensen in de toekomst te helpen bij het oplossen van problemen en oplossingen.

Deze tool kan worden gebruikt met computers, werk, school, de leverancier-klantrelatie en vele anderen. Het gaat om het creëren van het 'hoe' voor de klant, niet het 'hoe ik'. De "how to" is het probleem dat wordt opgelost.

Zoek uit wat hun meest gestelde vragen zijn over de problemen waarmee ze momenteel worden geconfronteerd en communiceer deze op een manier die de cliënt in staat stelt deze te onthouden. Het personaliseren van uw reacties is een geweldige manier om te laten zien dat u om uw prospects geeft. Het is misschien makkelijker en sneller om hier de volgende graad te creëren, in plaats van te wachten tot het hele lange proces is voltooid.

Wanneer u uw prospects ontmoet, moet u zich altijd op u concentreren. Je wilt niet over jezelf praten; presenteer in plaats daarvan voorbeelden van hoe uw prospect wordt geïnformeerd over het probleem, hoe ze het begonnen op te lossen en hoe uw oplossing er alles aan zal doen om hun leven te verbeteren.

Om u te helpen die belangrijke eerste stap te zetten zonder uw bank te breken, zijn hier de tien belangrijkste dingen om te overwegen:

De komende tien dagen nodig ik je uit om te ontdekken wat ik heb gedeeld, om je startup-servers naar deze normen te brengen en hoe je ze in actie kunt brengen, zodat je je bedrijf het gemakkelijkst kunt laten groeien. U kunt een gratis exemplaar krijgen van mijn rapport, What Your Visitors Want, en u kunt ook luisteren naar de teleclasses die ik zal laden met bruikbare tips.

Begrijp waarom ze zaken zijn gaan doen (wees specifiek)

Identificeer de pijn die ze hebben ervaren (wees specifiek)

Ontdek met welke uitdagingen ze te maken hebben gehad (wees specifiek)

Ontdek welke oplossingen hen zullen helpen deze uitdagingen te overwinnen

Ontdek welke taken de meeste tijd kosten om de doelen te bereiken die ze zichzelf hebben gesteld (wees specifiek)

Zoek uit welke kritische vragen ze eerst beantwoord moeten hebben (wees specifiek)

Ontdek welk voedsel hen voedt (wees specifiek)

Zoek uit wat je misschien bent vergeten, (wees specifiek)

Zoek uit waar ze over willen lezen (wees specifiek)

Identificeer de do's en don'ts (wees specifiek) voordat je zelfs maar met ze praat.

Leg precies uit wat het probleem eigenlijk is en door welke huidige situatie het wordt veroorzaakt in het publiek (wees specifiek)

Leg uit wat je weet dat ze moeten doen om dit op te lossen en wat je misschien moet weten om het te doen (wees specifiek)

Laat zien hoe u hen kunt helpen nu actie te ondernemen om deze uitdagingen op te lossen (wees specifiek)

Leg precies uit hoe u hen kunt helpen de problemen op te lossen (wees specifiek)

Leg uit hoe ze erachter kunnen komen wat het probleem is (wees specifiek)